Integritetspolicy / GDPR

 1. Introduktion: Genom att handla hos Stella & Jag, som är en del av Splatt Shop Online, accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidarebefordrar aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.
  1. Vad är en personuppgift?
   En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.
  2. Vem är ansvarig för personuppgifterna?
   Splatt Shop Online är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov. 
 2. Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen(GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.
  1. Vilka uppgifter lagrar vi?
   För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress och köphistorik.
  2. Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.
  3. Rättslig grund
   I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
   Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.
 3. Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
  1. Betalleverantör
   Vid genomförande av köp, delas information med den betalleverantör du har valt för att kunna genomföra transaktionen.
  2. Fraktbolag
   För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
 4. Rätten till tillgång
  Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.
 5. Rätt till rättelse
  Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.
 6. Rätten att bli glömd
  Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).
 7. Ansvarig för dataskydd
  Splatt Shop Online ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.
 8. Så skyddar vi dina personuppgifter: Vi använder oss av industristandarder för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter på ett säkert sätt.