Hur fungerar radiofrekvens (RF) och hur påverkar det huden?

VAD ÄR ”RADIOFREKVENS” OCH VAD GÖR DET I HUDEN?

Vad är radiofrekvens?

Radiofrekvens (RF) är två saker:
1. För det första är det en typ av elektromagnetisk strålning i ett visst frekvensområde, även känd som radiovågor.
2. För det andra beskriver radiofrekvens också de oscillerande elektriska strömmar som används för att generera radiovågor. Det fungerar så här. Växelströmmar med en viss spänning som skickas genom en ledande antenn får elektronerna att vibrera och genererar radiovågor. Detta är sändaren. Radiovågorna färdas med ljusets hastighet från sändaren till en mottagare. Elektroner i mottagaren vibrerar sedan och återskapar den ursprungliga signalen

Radiofrekvensström och kroppen

Till skillnad från andra former av elektrisk ström flyter RF-strömmar genom våra vävnader utan att ge oss elektrisk chock. Här är skälet till detta:
Våra nervmembran har en egen elektrisk laddning. Alla yttre källor till elektricitet påverkar dem. En elektrisk stöt orsakar en smärtkänsla och får våra muskler att rycka. Men en RF-ström är för snabb för att göra detta. Den färdas med ljusets hastighet, så våra nerver och muskler registrerar den inte.

Hur radiofrekvens påverkar våra vävnader

Våra celler leder RF-ström i intervallet 0,3 – 10 megahertz (MHz) och använder den som en del av sin egen elektriska krets. Den flyter fritt genom vävnaderna. Men där det finns något motstånd genererar den värme. Och den värme som produceras beror på de elektriska egenskaperna hos den specifika vävnaden.

Det betyder att vi har hittat flera användningsområden för den. Läkare kan till exempel rikta RF-strömmen med hjälp av värmen för att förstöra små tumörer, åderbråck och till och med korrigera hjärtbrusningar. Kliniska studier bekräftar att tekniken är säker och effektiv.

Det är samma idé med uppvärmning av vävnad som vi använder i anti-aging RF ansiktsbehandlingar och kroppsformning.

Behandling med RF genererar i en slätare, fastare och spänstigare hy. Huden får lyster och även porstorleken kan minska

> Stimulerar tillväxt av kollagen och elastin
> Ökar ämnesomsättningen i huden vilket i sin tur kan leda till viss fettförbränning

Stella & Jag Hudvård erbjuder smart hudvård som jobbar med LED ljusterapi, RF, IR, värme, vibrationer och mikroström mot rynkor, linjer, fastare hud, kontur, pigmenteringar, rodnad, acne och munsår